• Intra
  •  
  • Defineste Cont

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe website-ul www.maminet.ro

 („Politica”)

 Contact responsabil pentru protectia datelor: dpo@interbrands.ro

 

Operatorul datelor cu caracter personal (cine decide scopul prelucrarii datelor si mijloacele de prelucrare)

JOY TRADING S.R.L., cu sediul social situat in Bucuresti, Soseaua Viilor Nr. 14, Sector 5, Parter, Biroul Nr. 1, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/2198/24.02.2014, cod unic de inregistrare RO32833785.

Operatorul detine si opereaza website-ul www.maminet.ro, respectiv magazinul online disponibil la acest website (“Magazinul Online”).

Prin intermediul Magazinului Online, Operatorul comercializeaza catre Utilizatorii Website-ului produse cum ar fi, dar fara a se limita la: produse din categoria bunurilor de larg consum alimentare si non alimentare destinate mamicilor si copiilor, de ingrijire personala  destinate mamicilor si copiilor, precum si o categorie restransa de produse para-farmaceutice.

Care este scopul acestei Politici

Sa informam vizitatorii/Utilizatorii Website-ului si Magazinului Online, dupa caz (persoanele vizate) cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Operator (sau “noi”) aferent utilizarii de catre acestia a Website-ului / efectuarii de achizitii din Magazinul Online.

Ce sunt datele cu caracter personal / datele personale

Orice date sau informatii care ne ajuta sa putem identifica persoanele vizate (Utilizatorii). Prin anumite date, putem identifica direct persoanele vizate (ex. numele si prenumele), iar alte informatii personale sunt mai putin evidente (ex. IP-ul dispozitivului folosit pentru navigarea pe maminet.ro), dar daca sunt asociate cu alte elemente, ne ajuta sa putem identifica persoanele vizate si reprezinta, asadar, date personale.

Categoriile de persoane vizate (ale cui sunt datele personale)

Vizitatorii Website-ului si Utilizatorii (vizitatorii care au cont pe Website/Magazinul Online, conform Termenilor si Condițiilor Website-ului, disponibili la https://www.maminet.ro/termeni%20si%20conditii.html.

Cum colectam/prelucram datele personale?

Ce date colectam cu privire la persoana vizata si în ce mod le prelucram?

Care este temeiul juridic al prelucrarii datelor?

 

Date furnizate de Utilizator

Crearea contului de utilizator pe Magazinul Online si Editarea profilului

 

Primul pas:

·      e-mail;

Al doilea pas (la efectuarea de cumparaturi, in sectiunea Editeaza profilul):

·      nume si prenume;

·      numar de telefon mobil ;

·      adresa facturare/livrare  (inclusiv localitate, judet, cod postal, numar strada);

·      Optional ne poti furniza mai multe detalii despre adresa de facturare (livrare).

Crearea unui cont pe Website este o formalitate prealabila necesara pentru efectuarea de achizitii din Magazinul Online. Avem nevoie de datele obligatorii pentru aceste formalitati prealabile executarii comenzilor pe care Utilizatorii le plaseaza in Magazinul Online. Refuzul persoanei vizate de a furniza datele cu caracter personal solicitate in cadrul Website-ului ca si campuri obligatorii, echivaleaza cu imposibilitatea dreptului de efectuare comenzi in Magazinul Online.

Aceleasi date sunt colectate si prelucrate de noi in cazul in care Utilizatorul actioneaza in calitate de reprezentant al unui client persoana juridica, care doreste sa plaseze comenzi in numele persoanei juridice pe care o reprezinta in procesul de achizitie.

Folosindu-se de formularele disponibile pe Website, Utilizatorul poate solicita modificarea datelor pe care le-a declarat initial, pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

 

Executarea formalitatilor în vederea executarii contractului

 

 

 

Efectuarea de cumparaturi din Magazinul Online

·      adresa de e-mail;

·      nume si prenume;

·      adresa de livrare;

·      adresa de facturare;

·      numar de telefon mobil;

·      declaratia Utilizatorului ca are 18 ani impliniti. Prelucram aceste date pentru a ne asigura ca Utilizatorul intelege ca nu ne poate furniza singur datele cu caracter personal daca nu are cel putin 18 ani.

·      compania pe care o reprezinta Utilizatorul (daca efectueaza achizitii in numele si pe seama unei companii).

Datele sunt colectate in procesul de efectuare comanda achizitie produs de catre Utilizator.

Avem nevoie de datele obligatorii pentru a ne putea onora obligatiile fata de Utilizator, provenind din plasarea de comenzi prin intermediul Magazinului Online: preluare comanda, emitere factura, verificare stoc, pregatire livrare produse comandate.

Nu solicitam si nu prelucram date speciale cu caracter personal (ex. starea sanatatii). In cazul in care Utilizatorul ne trimite din propria initiativa astfel de date sau alte date personale decat cele solicitate de noi strict necesar (ex. prin transmiterea de date/documente nesolicitate de noi prin e-mail pe adresa de contact a Magazinului Online), vom elimina/sterge orice astfel de date/documente de indata ce le identificam, si nu le vom retine.

Executarea contractului

 

 

Acordarea de suport si asistenta Utilizatorilor / reclamatiile Utilizatorilor

 

·      Pentru ai putea asigura Utilizatorului suportul nostru cu privire la contul de Utilizator/comenzile lor din Magazinul Online (ex. confirmarea  disponibilitatii produselor si cantitatilor comandate, confirmarea comenzii, confirmarea sumelor facturate, detalii privind factura emisa, anularea unei comenzi plasate deja, informarea asupra status-ului comenzii, agrearea detaliilor privind livrarea, informarea asupra cadrului aplicabil returnarii produselor, efectuarea procedurilor aferente asigurarii garantiei, alte aspecte incidentale procesului de comanda/executare contract), vom prelucra urmatoarele date ale Utilizatorului, inclusiv in  cadrul convorbirilor telefonice purtate cu Utilizatorul si a corespondentei electronice, la initiativa Utilizatorului sau a noastra:

·      nume si prenume;

·      adresa de e-mail si numarul de telefon;

·      datele din documentele pe care ni le trimite Utilizatorul (ex. datele din comanda);

·      log-urile apelurilor (numar telefon si durata apelului), dupa caz.

Aceleasi date le vom prelucra si in vederea solutionarii reclamatiilor Utilizatorilor. 

In cazul acordarii asistentei prin intermediul ferestrei pop-up din Magazinul Online, prelucram IP-ul dispozitivului Utilizatorului (in scopul realizarii conexiunii intre echipamentul Utilizatorului si Operator). Totodata, in timpul conexiunii avem acces la informatia privind ce browser foloseste Utilizatorul pentru a crea conexiunea cu Operatorul, ce pagina de pe Website vizualizeaza in acel moment. Dupa ce se termina conexiunea, pastram conversatia, inclusiv durata acesteia si IP-ul, in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor, anume: exista posibilitatea ca in cadrul conversatiei utilizatorul sa acorde un calificativ prin care evalueaza gradul de satisfactie al utilizatorului cu Operatorul (consultantul acestuia); de asemenea, Operatorul poate folosi datele rezultate pentru a cuantifica numarul de utilizatori care au accesat rubrica de discutie (fereastra pop-up), volumul discutiei, durata acesteia, pentru a le utiliza in scop statistic.

Executarea contractului si formalitati prealabile executarii contractului

Efectuarea online a platii pentru produsele achizitionate pe www.maminet.ro

Avem acces la urmatoarele date ale Utilizatorului:

§  nume si prenume;

§  Id tranzactie,

§  data tranzactiei, valoarea, starea tranzactiei, data la care a fost incasata suma de achizitie aferenta;

§  datele expeditiei/facturii;

§  neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Utilizatorului si motivul neacceptarii transmis de Banca, care pot fi inclusiv de genul: „scorul de frauda este prea mare asociat – Banca va face verificari ulterioare”; „fonduri insuficiente”;

§  invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri.

Nu avem acces la si nu prelucram date personale precum IBAN-ul contului Utilizatorului, numar card, CPV.

Detaliile cardului pe care il foloseste Utilizatorul pentru plata online a cumparaturilor din Magazinul Online, IBAN-ul, CPV-ul nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre noi, ci doar de catre entitatea de autorizare a tranzactiei sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul va fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe utilizat pentru plata online.

Executarea contractului

Restituirea sumei platite in caz de retur de produs / anulare comanda

Avem acces la urmatoarele date pentru a restitui sumele catre Utilizatori:

§  nume si prenume;

§  ID-ul comenzii;

§  factura aferenta produselor (la care se face referire) si suma rambursata – in cazul restituirii de sume in cash.

Executarea contractului

 

Livrarea produselor achizitionate de Utilizatori din Magazinul Online

Asiguram livrarea produselor la adresa indicata de Utilizator, prelucrand urmatoarele date in scopul livrarii (inclusiv al emiterii documentatiei insotitoare: aviz de insotire a marfii, chitanta, factura):

§  nume si prenume;

§  adresa de livrare;

§  numarul de telefon mobil;

§  valoarea sumei de plata (dupa caz);

§  serie si numar chitanta/factura.

Prelucram numele si prenumele Utilizatorului, precum si adresa de e-mail, pentru comunicare tranzactionala (corespondenta pe e-mail privind stadiul livrarii produselor achizitionate de Utilizator).

Executarea contractului

 

Retur produse

Operatorul efectueaza returul produselor conform legii comertului electronic si prelucreaza in acest scop (inclusiv prin intocmirea documentatiei aferente, precum factura storno, formular/proces-verbal retur), urmatoarele date:

  • nume si prenume;
  • numar telefon mobil;
  • suma stornata;
  • semnatura Utilizatorului.
  • adresa de email;

§  adresa de la care ridicam produsul.

Executarea contractului

Evaluare satisfactie clienti

Folosim adresa de e-mail a Utilizatorului pentru a-i trimite chestionare pentru evaluarea satisfactiei sale de client al Magazinului Online, in vederea imbunatatirii serviciilor noastre.  Totodata, prelucram datele solicitate in formularul de feedback de pe Website.

Interesul legitim al Joy Trading SRL

Preluarea produs EEE / DEEE

In cazul in care Utilizatorul returneaza un produs EEE/DEEE conform procedurii Joy Trading SRL, prelucram urmatoarele date:

-         nume si prenume;

-         numar de telefon;

-         adresa de preluare.

-         adresa de e-mail a Utilizatorului;

-         semnatura Utilizatorului.

Interesul legitim al Joy Trading SRL

Marketing direct (comunicari comerciale privind produsele și/sau serviciile comercializate de Joy Trading SRL)

 

Cu acordul prealabil al Utilizatorului, vom utiliza adresa sa de e-mail pentru a-i transmite comunicari comerciale despre produsele si/sau serviciile Joy Trading SRL (newslettere/alerte).

 

Nu folosim profilarea ca procedura tehnica la baza trimiterii comunicarilor comerciale.

 

 

Consimtamantul Utilizatorului

Utilizatorul are dreptul sa isi retraga oricand acest consimtamant, prin oricare din urmatoarele mecanisme:

(i) Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite;

(ii) Revenind oricand asupra optiunii exprimate cu privire la receptionarea comunicarilor comerciale, schimband setarile din ContUL de pe Webite, indicate in sectiunea „Newsletter” (activare/dezactivare optiune);

(iii) Prin contactarea JOY TRADING S.R.L., conform cu informatiile de contactare.

 

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat asupra Termenilor si Conditiilor privind Webite-ul.

JOY TRADING S.R.L. isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara niciun angajament ulterior din partea JOY TRADING S.R.L. sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

JOY TRADING S.R.L. nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Utilizatorului niciun alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al JOY TRADING S.R.L., la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

Audit si raportari

 

Prelucram datele Utilizatorilor pentru auditarea financiara anuala, precum si pentru depunerea declaratiilor fiscale si contabile la autoritatile fiscale (daca este cazul).

Cerinte prevederi legale

Pentru conformarea cu obligatiile legale impuse de prevederile legale aplicabile in materie fiscala si contabila

Apararea drepturilor in justitie

 

Atunci cand ne aparam drepturile in justitie pentru recuperarea unor sume datorate, sau cand ne protejam interesele impotriva unor pretentii/ reclamatii nejustificate, vom prelucra datele Utilizatorilor, necesare formularii unor intampinari, concluzii scrise, cereri si documente specifice.

Interesul legitim al Joy Trading SRL

Exercitarea oricaror aparari/ drepturi in fata instantelor de judecata, sau autoritatilor sau institutiilor publice / de control

 

Proceduri si investigatii ale autoritatilor si/sau organelor judiciare

Conform legii, in situatii exceptionale, vom furniza autoritatilor si institutiilor competente, in cadrul unor proceduri/investigatii formale ori a altor demersuri prevazute de lege, conform procedurii prevazute de lege, urmatoarele tale date: nume, prenume, adresa, e-mail, telefon.

Obligatii legale

Pentru conformarea cu obligatii legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile.

Cum colectam/prelucram datele personale?

Ce date colectam cu privire la persoana vizata si in ce mod le prelucram?

Care este temeiul juridic al prelucrarii datelor?

 

Date pe care le colectam automat

Navigarea pe Website/Magazinul Online /  efectuarea de statistici

Atunci cand vizitatorii/Utilizatorii (autentificati in contul din Magazinul Online) viziteaza Website-ul, mai colectam cu ajutorul api Google date obtinute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de vizitator/Utilizator („dispozitivul”), informatii pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor/Utilizatorilor pe Website/Magazinul Online, anume: interfata cu utilizatorul folosind informatia referitoare la rezolutia dispozitivului, calcul latime banda astfel incat timpul de navigare al utilizatorului sa fie cat mai scurt etc.

In acest scop, datele colectate sunt:

·      Adresa IP;

·      Browser-ul de internet utilizat si  versiunea sistemului de operare al dispozitivului;

·      Date de protocol HTTP/HTTPS;

·      Durata vizitei/ activitatii vizitatorului/Utilizatorului pe Website-ul Magazinului Online;

„Cookie-uri” – folosite de Operator pe platformele online sunt fisiere pe care browser-ul utilizatorului le genereaza pe dispozitivul utilizatorului (in masura in care utilizatorul a permis in setarile browser-ului acest lucru) in timpul nagivarii in magazinul online. Scopul si modul in care prelucram cookie-uri sunt detaliate in Politica de utilizare cookies.

Pe baza acestor date putem intocmi statistici privind navigarea pe Website si pe Magazinul Online, in vederea imbunatatirii serviciilor noastre si a functionalitatilor Website-ului si a Magazinului Online.

Campanii promotionale, concursuri, promotii sau tombole

Mentenanta si securizarea Website-ului

 

Utilizam urmatorii identificatori online pentru mentenanta si securizarea Website-ului:

·      Adresa IP;

·      Browser-ul de internet utilizat si  versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care se face conectarea la Website;

·      Date de protocol HTTP/HTTPS.

Mai exact, prelucram datele tale pentru (i) a asigura buna functionare a Website-ului, respectiv:

·      afisarea corecta a continutului Website-ului;

·      retinerea datelor de autentificare (atunci cand solicita Utilizatorul);

·      imbunatatirea Website-ului;

·      parametrarea dispozitivului la cerintele Website-ului; si

pentru (ii) a asigura securitatea Website-ului si protejarea impotriva fraudei sau oricarei brese de securitate IT in ceea ce priveste Magazinul Online si pentru (iii) identificarea si remedierea defectiunilor care impiedica utilizarea Website-ului sau contului Utilizatorilor.

Interesul legitim al Joy Trading SRL

Implementarea, parametrarea si mentinerea masurilor de securitate a website-ului Magazinului Online

 

Destinatarii

(cu cine partajam datele personale)

In relatia dintre Utilizator si noi, Utilizatorul poate fi el insusi destinatarul unor date cu caracter personal, de ex. datele cu caracter personal ale personalului Joy Trading SRL, mentionate pe documentatia aferenta relatiei noastre contractuale. Utilizatorii vor pastra in siguranta si strict cat este necesar aceasta documentatie, si doar in scopul reglementarii relatiei contractuale cu Joy Trading SRL. Raspunderea pentru utilizarea datelor altfel decat este precizat aici (ex. furnizarea datelor catre terti, neasigurarea sigurantei datelor, etc.) apartine exclusiv Utilizatorului.

Companiilor din Grupul din care face parte Joy Trading SRL din UE/SEE, care le prelucreaza pentru derularea unor operatiuni care vizeaza organizarea Grupului si strategia de afaceri a Grupului nostru.

 

Partenerii nostri de incredere pentru a-ti furniza produsele achizitionate. Impartasim cu acestia doar datele personale necesare realizarii activitatilor specifice pe care le incredintam acestora. Selectam foarte atent partenerii si furnizorii care efectueaza, in numele nostru, operatiuni suport activitatii noastre, cum ar fi:

  • furnizorul care ne asigura servicii de stocare a datelor pe servere externe, situat in Romania, care este o entitate din grupul de companii din care face parte Joy Trading SRL;
  • furnizorii produselor, care asigura garantia produselor conform termenilor de garantie;
  • furnizorul platformei de gestionare a operatiunilor aferente comenzilor online.

Transmiterea datelor catre autoritati si institutii publice sau organe judiciare

Putem transmite unele din datele tale personale autoritatilor sau institutiilor publice competente, atunci cand acest ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor; prevenirea spalarii banilor; depunerea declaratiilor, situatiilor financiare la autoritatile fiscale etc.), sau putem transmite aceste date catre instantele judiciare atunci cand ne aparam in justitie, sau in fata altor autoritati publice.

Accesul auditorilor si consultantilor

Daca vom decide in viitor sa instrainam actiunile sau afacerea Joy Trading SRL, vom oferi acces sau transmite auditorilor si consultantilor potentiali(ilor) cumparatori la datele clientilor nostri pentru efectuarea auditului necesar achizitiei actiunilor/ afacerii. Pentru acest scop, ne vom asigura ca orice potential cumparator va urmari si implementa masurile de securitate necesare pentru protectia datelor Utilizatorilor.

Perioada de retentie (cat se pastreaza datele de catre Joy Trading SRL)

Perioada de pastrare a datelor persoanelor vizate depinde in principal de urmatoarele:

§   pentru ce perioada avem nevoie de date pentru a-i oferi produsele achizitionate si a ne indeplini obligatiile fata persoana vizata, precum si pentru realizarea scopurilor mentionate mai sus in Politica;

§   daca persoana vizata are un cont de client deschis pe Magazinului Online.

§   obligatiile legale sau contractuale ne impun pastrarea datelor pentru o anumita perioada de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apararea drepturilor noastre in justitie);

§   daca persoana vizata si-a exprimat consimtamantul pentru prelucrarea datelor pentru o perioada mai mare, vom mentine datele pe toata aceasta perioada, cu exceptia cazului in care persoana vizata isi retrage intre timp consimtamantul.

Vom pastra datele persoanei vizate doar atat timp cat detine un cont de Utilizator si/sau continua sa faca cumparaturi in Magazinul Online. In acest caz vom pastra datele Utilizatorului care permit identificare lui cat timp contul sau de Utilizator este activ, dar nu mai mult de 3 (trei) ani, de la data ultimei autentificari in cont sau a ultimei comenzi in Magazinul Online, dupa care vom proceda la anonimizarea datelor, ceea ce va insemna ca Utilizatorul nu va mai putea fi identificat. Daca un Utilizator dezactiveaza contul de Utilizator din Magazinul Online, datele asociate contului sau vor fi sterse sau anonimizate astfel incat sa nu mai poata fi identificat in sistemele noastre de evidenta a datelor, exceptand cazul in care suntem obligati sa tinem datele respective pentru o perioada mai lunga, in baza legii sau a interesului nostru legitim.

Pentru scopurile pentru care Utilizatorii ne ofera consimtamantul la prelucrarea datelor, evidentiate mai sus, vom prelucra datele cu privire la respectivul scop pana cand Utilizatorul isi retrage consimtamantul privind prelucrarea in scopul respectiv, cu exceptia cazului in care suntem obligati sa mentinem aceste date pentru o perioada mai lunga potrivit legii, pentru raportari la autoritatile publice, sau pentru a ne apara drepturile in justitie.

* Consimtamant – va insemna acordul liber, specific, si informat al Utilizatorului,  prin care accepta fara dubiu ca datele sale sa fie prelucrate de catre noi in scopul pentru care isi da  acordul. 

Pastrarea in siguranta a datelor

Joy Trading SRL asigura masurile tehnice si organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea si pastrarea datelor in siguranta, inclusiv impotriva accesului neautorizat si al utilizarii neautorizate a datelor. Aceste masuri sunt cel putin:

-         politici si proceduri interne privind implementarea de masuri si exercitarea drepturilor persoanelor vizate;

-         masuri administrative si organizatorice adecvate pentru a asigura pastrarea confidentialitatii de catre persoanele care au acces la date (inclusiv de catre persoanele care efectueaza activitati de mentenanta si service asupra echipamentelor), prin instruire si asumare individuala de raspunderi si responsabilitati, inclusiv prin semnarea de contracte/clauze specifice de pastrare a confidentialitatii datelor;

-         securitatea spatiilor in care sunt pastrate serverele care asigura stocarea imaginilor inregistrate, prin masuri fizice de securitate specifice;

-         accesul la date este strict limitat, exclusiv personalului Joy Trading SRL care are nevoie sa aiba acces, potrivit competentelor/sarcinilor lor de serviciu;

-         implementam procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT si de monitorizare si audit al securitatii sistemelor si infrastructurii IT conform politicilor interne ale Joy Trading SRL/Grupului din care facem parte;

-         depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura ca si partenerii nostri de incredere gestioneaza masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le impartasim cu acestia, inclusiv prin contractele incheiate cu acestia.

Transferul datelor in strainatate

Datele Utilizatorilor nu sunt transferate/stocate intr-o tara situata in afara Uniunii Europene sau a Spatiului Economic European („SEE”).

Drepturile

persoanei vizate

(ce drepturi au cu privire la datele personale prelucrate de Joy Trading SRL)

 

Pentru a ne asigura ca fiecare vizitator/Utilizator are controlul efectiv al datelor sale, are urmatoarele posibilitati bazate pe tehnologiile pe care le are la dispozitie:

§  poate gestiona din contul de Utilizator accesarea, rectificarea sau stergerea directa a unor datele disponibile in contul sau de Utilizator in Magazinul Online;

§  poate sterge cookie-urile sau istoricul navigarilor din setarile website-ului Magazinului Online; in plus, poate alege sa modifice setarile browser-ului folosit, astfel incat sa restrictioneze urmarirea de catre cookie-uri a comportamentului sau pe Website/ in Magazinul Online (totusi, aceste restrictionari pot afecta experienta de navigare pe Website/ in Magazinul Online);

§  platformele social media si motoarele de cautare (de ex. Google sau Facebook) ofera posibilitatea de a gestiona diverse optiuni privind modul in care vizitatorul/Utilizatorul alege sa ii fie prelucrate datele.

Totodata, in calitate de persoana vizata, conform Regulamentului UE 2016/679, Utilizatorii au drepturile descrise mai jos cu privire la datele personale. Inainte de a da curs oricarei solicitari privind drepturile unui Utilizator, ne vom asigura ca solicitantul este titularul datelor respective, iar pentru acest scop putem solicita unele informatii/ date pentru a verifica identitatea Utilizatorului si/ sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea acestuia. Corespondenta pe care o vom purta cu Utilizatorul o vom putea pastra pentru a asigura ca tinem evidenta solicitarilor si a raspunsurilor privind drepturile acestuia. Vom incerca sa raspundem fara intarziere solicitarilor Utilizatorilor si nu mai tarziu de 30 (treizeci) de zile calendaristice (sau intr-un alt termen rezonabil, in conditiile Regulamentului UE 2016/679).

Dreptul de a fi informat. Utilizatorul are dreptul de a primi informatii clare, transparente, usor de inteles si usor accesibile cu privire la modul in care prelucram datele sale, inclusiv detalii privind drepturile sale, in calitate de persoana vizata. Aceste informatii despre datele, scopul si modul in care noi prelucram datele Utilizatorilor sunt incluse si in aceasta Nota de informare.

Dreptul de acces la date. Utilizatorul are dreptul de a accesa datele pe care le prelucram despre el; nu vom percepe niciun fel de taxa la prima furnizare de date. Daca Utilizatorul solicita copii ale datelor deja furnizate, vom putea sa percepem o taxa rezonabila, tinand cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate si/sau nejustificate.

Pentru exercitarea dreptului de acces, solicitarea trebuie trimisa la:

o             E-mail: dpo@interbrands.ro

Dreptul la rectificarea datelor. Utilizatorul care identifica faptul ca datele pe care le prelucram in privinta lui sunt incorecte, incomplete sau inexacte:

o             ne poate trimite o solicitarea de rectificare la adresa de e-mail shopidoki@shopidoki.ro sau

o             poate rectifica aceste date direct in contul de client de pe Website: la https://www.maminet.ro/editare_profil.html

Dreptul de a se opune marketing-ului direct. Utilizatorul se poate opune oricand si dezabona la comunicarile noastre de marketing direct in orice moment. Poate face acest lucru usor prin a da click pe linkul „dezabonare” in orice e-mail pe care il vom trimite catre Utilizatorul respectiv.

Retragerea consimtamantului (prin dezabonare sau solicitare scrisa) nu afecteaza legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

Dreptul de a se opune prelucrarii bazate pe interes legitim. Utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment oricarei prelucrari de date atunci cand la o astfel de prelucrare ne bazam pe interesul nostru legitim. In sectiunea „Care este temeiul juridic al prelucrarii datelor” din tabelul de mai sus poti identifica situatiile in care prelucrarea datelor personale se bazeaza pe interesul legitim al Joy Trading SRL.

Utilizatorul poate exercita acest drept prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: dpo@interbrands.ro

Dreptul de stergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Utilizatorul are dreptul de a ne solicita stergerea datelor sale in oricare dintre situatiile urmatoare: (a) datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior; (b) isi retrage consimtamantul pe baza caruia am prelucrat datele sale si nu exista un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare; (c) se opune prelucrarii datelor atunci cand prelucram datele in scop de marketing direct (inclusiv, profilarea in scop de marketing direct, daca este cazul), (d) se opune prelucrarii datelor bazat pe interesul nostru legitim, si nu putem sa demonstram ca avem motive legitime care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor Utilizatorului; (f) datele personale sunt prelucrate contrar legii; (g) datele personale trebuie sterse pentru a ne conforma obligatiilor noastre legale.

Dreptul de stergere a datelor nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea unui Utilizator, de stergere a datelor sale, daca: (i) suntem tinuti sa ne conformam unor obligatii legale de a pastra datele; sau (ii) daca datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor noastre in justitie.

Acest drept se poate exercita prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: dpo@interbrands.ro;

Dreptul de a restrictiona prelucrarea. Utilizatorul are dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor sale in una din situatiile descrise mai jos.

(a)           exactitatea datelor este contestata de persoana vizata, pentru o perioada care ne va permite sa verificam corectitudinea datelor;

(b)          prelucrarea datelor este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor si ne soliciti restrictionarea prelucrarii acestor date;

(c)           nu mai avem nevoie de datele Utilizatorului, dar acestea sunt solicitate de persoana vizata pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale;

(d)          persoana vizata ridica unele obiectii cu privire la prelucrarea datelor bazata pe interese noastre legitime, in temeiul verificarii daca motivele legitime ale operatorului depasesc pe cele ale persoanei vizate (adica ale Utilizatorului).

Utilizatorul isi poate exercita acest drept prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: dpo@interbrands.ro;

Dreptul de portabilitate. Atunci cand prelucram datele unui Utilizator in baza consimtamantului sau executarii contractului, prin mijloace automate, respectivul  Utilizator are dreptul sa ne solicite transferul datelor personale: (a) catre Utilizatorul insusi, sau (ii) catre un alt operator indicat de respectivul Utilizator (in aceasta situatie acesta are optiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client catre un alt operator de date, de ex. catre un operator care administreaza un alt website de magazin online). Mai exact, Utilizatorul va putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal pe care ni le-a furnizat direct in mod activ (exceptand orice date derivate sau create/ dezvoltate de Joy Trading SRL – daca este cazul).

 

Intrebari si solicitari privind protectia datelor

 

Joy Trading SRL sta la dispozitia Utilizatorilor pentru orice nelamuriri, clarificari sau orice detalii de care au nevoie cu privire la prezenta Politica de prelucrare a datelor. Utilizatorii ne pot contacta pentru orice sugestii sau comentarii legate de aceasta Politica sau modul in care colectam si utilizam datele lor, la datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor, precum si pe urmatoarele canale:

-          prin email: dpo@interbrands.ro

-         prin posta/curier, la adresa: Bucuresti, Sos. Viilor nr. 14, Sector 5.

Indiferent de tipul solicitarii privind exercitarea unui drept conform celor de mai sus, va vom raspunde la solicitare in cel mult 1 (o) luna de la solicitare, exceptand situatia in care avem nevoie de o durata mai extinsa pentru a va raspunde (maxim 3 (trei) luni).

Accesul, modificarea, stergerea, portarea datelor nu va/vor viza datele unor terti.

Plangerea adresata Autoritatii de Supraveghere

 

Daca va considerati lezat de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii conform prezentei Politici, aveti dreptul sa depuneti o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, avand website-ul www.dataprotection.ro.

Unele ghiduri si linii directoare privind drepturile persoanelor vizate se afla pe pagina web a autoritatii, http://www.dataprotection.ro/.

Incurajam persoanele vizate sa ne contacteze cu solicitarile de clarificari/orice observatii cu privire la prelucrarea datelor lor, inainte de a se adresa autoritatii.

Revizuirea acestei Politici

Prezenta Politica de prelucrare a datelor este supusa modificarilor si se completeaza cu Politica de utilizare a cookies, disponibila pe Website. Pe Website sunt vizibili Termenii si Conditiile de functionare a Website-ului / Magazinului Online, la https://www.maminet.ro/termeni-legali.html.

Puteti solicita o versiune pe e-mail a prezentei Politici, prin e-mail la adresa dpo@interbrands.ro.

Versiune

Versiune valabila incepand cu data de 25 mai 2018.


Mesaj
Sunteti sigur ca vreti sa stergeti
toate produsele din cos ?
Sunteti sigur ca vreti sa stergeti
produsul din cos ?
ODR platform (Art. 14 of EU Regulation no. 524/2013): http://ec.europa.eu/consumers/odr
Suntem prezenti pe ShopMania - Cumparaturi Online